Kirker, gods, fyr og møller I Ebberup

I Ebberup og Ebberup omegn er der nogle smukke kirker, gods, fyr og møller. Du kan bl.a. Besøge Sønderby kirke (Ebberup), Hagenskov gods (Ebberup), Helnæs kirke (Helnæs), Helnæs mølle (Helnæs) og Helnæs fyr (Helnæs).

Sønderby kirke – Ebberup

I Sønderby/Ebberup ligger Sønderby kirke. Den oprindelige kirke var en romantisk kirke fra 1200 tallet. I løbet af årene har Sønderby kirke fået en tilbygget hvælvinger, sideskib og tårn. Derudover er det nuværende våbenhus, som ligger mod syd den seneste tilbygning fra 1800 tallet.
Du kan læse mere om Sønderby kirke og se hvornår der er gudstjeneste her

Hagenskov Gods – Ebberup

Tæt på Ebberup finder du dette flotte gods. Hagenskov Gods blev opført i ny klassicistisk stil i 1775, af ejeren Niels Ryberg. 
I 1968 blev slottet fredet i klasse A (Nationalt mindesmærke). I 1973 blev hele Hagenskov Gods totalfredet.
Hvis nogle kan genkende godset, så har den været en del af DR-serien ”1864” samt. Den senere film af samme navn. Optagelserne fandt sted sommeren/efteråret 2013.
Hagenskov Gods kan beses fra den offentlige vej, som fører igennem godset. Derudover har det ikke offentlig adgang. 

Helnæs kirke – Helnæs

På Helnæs ligger der en smuk kirke. Beboerne på Helnæs har længe ønskede sig en kirke. Jørgen Brahe, som er godsejer på Hagenskov Gods, skrev et blev til kongen, hvor de bad om lov til at opfører en kirke på Helnæs. Efter en del brevveksling, lykkes det så. Helnæs Kirke blev, så  indviet i 1618.
Du kan læse mere om Helnæs kirke og se hvornår der er gudstjeneste her

Helnæs Mølle – Helnæs

På Helnæs ligger der en rigtig flot Mølle. Helnæs Møllen er opført af Erik Hansen, som er fra Ærø. Han fik i februar 1843, lov til at opfører denne flotte mølle. Erik beholdt dog ikke møllen, da han måske interesserede sig mere for at bygge møller, end at drive den. Det siges dog at hans kone døde i barselssengen og derefter blev møllen sat til salg.
Mange ved ikke at der ligger nogle flotte hytter samt. smelters ved Helnæs Mølle, hvor man kan overnatte. Det kan du læse mere om her

Helnæs fyr – Helnæs

På Helnæs kan du opleve Helnæs Fyr. Fyret blev opført i 1901 og er 28 meter højt. Helnæs fyr ligger lige ud til vandet, hvor man kan gå en tur eller tage ude og fiske. 
Der er mulighed for gratis parkering, så det er nemt at komme til. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top