Kirker, gods og møller i Assens

I Assens og Assens omegn er der nogle smukke kirker, gods og møller. Du kan bl.a. Besøge Øksnebjerg Mølle (Assens), Brahesborg Gods (Assens), Gamtofte kirke (Assens), Turup kirke (Turup), Holevad kirke (Sandager), Barløse kirke (Barløse), Sandager kirke (Sandager), Kærum kirke (Assens), Vor Frue Kirke (Assens) og Søby kirke (Assens).

Øksnebjerg Mølle – Assens

Tæt på Assens ligger der en by som hedder Øksnebjerg. I Øksnebjerg ligger der en rigtig flot Mølle. Møllen blev opført i 1856, som er en hollandsk vindmølle med galleri.
I december 1999, kom der en orkan, som gjorder store skader på møllens vinger. I 2002 blev vingerne på møllen repareret.

Brahesborg Gods – Assens

Lige ude for Assens by kan du besøge Brahesborg Gods. Brahesborg Gods blev opført i 1638. I dag drives ejendommen af Christian og Peter Cederfeld de Simonsen. 
Brahesborg Gods arbejder med 4 driftgrene. De sælger produkter og ydelser til både private og virksomheder inden for landbrug, udlejning, jagtvæsen og skovbrug. 
Du kan læse mere om Brahesborg Gods her

Gamtofte kirke – Mellem Assens og Turup

Ikke langt fra Assens kan du opleve Gamtofte kirke. Kirken er en af de største landsbykirker på Fyn. Der er kun få andre kirker, som har været rigere udsmykket end Gamtofte kirke. 
Gamtofte kirke blev opført i 1100 tallet. I sen-middeleren (omkring 1480´erne gætter man på) gennemgik Gamtofte kirke en stor forandring. Du kan tage ud og se forandringerne, som er lavet på Gamtofte kirke.
Du kan læse mere om Gamtofte kirke og se hvornår der er gudstjeneste, koncerter her

Turup kirke – Turup

Turup er en by, som ikke ligger langt fra Assens. Turup kirke blev ejet af Brahesborg Gods indtil 1913, hvor Turup Sogn overtog kirken. 
I 1100 tallet blev Turup kirke opført. Siden da er der bygget til og bygget om på kirken.
Du kan læse mere om Turup kirke og se hvornår der er gudstjeneste her

Holevad kirke – Tæt på Sandager

Mellem Sandager og Assens ligger Holevad kirke. Holevad kirke blev første gang bygget omkring 1200 tallet. I 1400 tallet gennemgik kirken er større ombygning. Ved ombygningen har kirken fået et våbenhus samt. Tårn. 
Du kan læse mere om Holevad kirke og se hvornår der er gudstjeneste her

Barløse kirke – Barløse

I byen Barløse, som ligger mellem Assens og Aarup, kan du besøge Barløse kirke. Den er faktisk den første kirke, som blev bygget. Barløse kirke blev bygget i 1150. Den var bygget som en romansk stenkirke. I dag består kirken af et skib og et kor. Kirketårnet ligger mod vest og våbenhuset ligger mod nord. 
Du kan læse mere om Barløse kirke og se hvornår der er gudstjeneste her

Sandager kirke – Sandager

Ikke langt fra Assens ligger Sandager. Sandager kirke blev første gang bygget omkring 1200 tallet. Den først kirke der blev bygget var en trækirke. Den blev bygget af datidens vikingehøvdinge. Den nuvernede kirke blev bygget i 1200 tallet. Omkring 1400 tallet gennemgik kirken en stor ombygning. Ved ombygningen fik kirken et tårn og våbenhus.
Du kan læse mere om Sandager kirke og se hvornår der er gudstjeneste her

Kærum kirke – Mellem Assens og Ebberup

Mellem Assens og Ebberup ligger Kærum kirke. Selve kirken ligger ikke i en landsby, som mange andre kirker. Det gør denne kirke special. 
Kærum kirke er oprindelig en romansk kirke, som er fra 1100 tallet. I 1400 tallet blevet blev skibet og koret forlænget. Derudover blev der der bygget hvælvinger samt. et våbenhus.
Du kan læse mere om Kærum kirke og se hvornår der er gudstjeneste her

Vor Frue Kirke – Assens by

I byen Assens ligger der en smuk kirke. Den ligger faktisk i Assens centrum – tæt på gågaden. Kirken hedder Vor Frue Kirke. 
Vor Frue kirke er fynsk næststørste kirke. Den støtte er Odense Domkirke. Vor Frue kirke blev færdig bygget i 1488.
Du kan læse mere om Vor Frue kirke og se hvornår der er gudstjeneste, koncerter her

Søby kirke – Mellem Assens og Glamsbjerg

Søby kirke ligger imellem Assens og Glamsbjerg. Hvis man kender byen Flemløse ligger den lige uden for byen. Søby kirke er fra omkring 100 tallet. Den er opført i groft tilhuggede kampsten. 
Du kan læse mere om Søby kirke og se hvornår der er gudstjeneste her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top