Naturområder i Tommerup

I Tommerup og Tommerup omegn finder man mange gode og smukke naturområder. Du kan bl.a. besøge Kirkebjergsøerne (Tommerup), Brylle Vandskov (Brylle), Brylle hundeskov (Brylle), Tallerupsøerne (Tommerup), Verninge Mose og Åsemose (Verninge), Højfyns Friluftscenter (Tommerup), FDF Spejder (Tommerup) og Høgsholtskovstien (Tommerup).

Kirkebjergsøerne – Tommerup

Kirkebjergsøerne ligger i Tommerup. Dette sted er en meget børnevenligt område. Der ligger et madpakke hus, hvor man selv kan medbringe en lækker madpakke og nyde udsigten udover søerne. Ved søen er der nogle trædesten, som man kan hoppe på. Man skal dog nok have lidt lange ben. Derudover er der en balancesnor, som man gerne må prøve. Hvis man er heldig kan man få lov til at se nogle ænder. 
Når det er forår er der masser af haltudser, som du gerne må fange med et net. Du skal dog putte dem ud i søen igen.
Hvis du vil læse mere om kirkebjergsøerne kan du gøre det her

Brylle Vandskov – Brylle

I byen Brylle ligger der et smukt sted, som hedder Brylle Vandskov. I Brylle Vandskov er der etableret flere stier. En del af stierne er trampestier (ca. 1,5 km), men der er også etableret grusstier (ca. 2,5 km). Der er mulighed for at gå i alt 4 km. I dette område. På flere af stierne er der opsat bænke, så man kan tage et lille hvil undervejs. 
Derudover er der et madpakkehus, hvor du kan medbringe en madpakke. 
Hvis man kommer i bil, skal man holde ved indgangen til skoven. 

Brylle hundeskov – Brylle

I byen Brylle ligger der en hyggelig hundeskov. I hundeskoven er det tilladt at lade sin hun løbe frit rund. Du kan komme ind til hundeskoven ved Brylle Vandskov. På vejen til hundeskov ved Brylle Vandskov, finder du en masse smuk natur, et madhus og en lille å. 
Der er også tre andre indgange. Dem finder du på Toftevej, Kløvermarksvej og Vibækvej. Der er også mulighed for at parker ved det gamle vandværk ved Vibekevej eller ved indgangen på Toftevej.
Selve hundeskoven er ca. 1,2 ha. 

Tallerupsøerne – Tommerup St.

Ønsker du at gå en tur i Tommerup Stationsby, hvor du kan opleve søer, natur, lufte hunden, gå en tur med barnevognen, spise ved et madpakkehus eller lege på en legeplads, så er dette område et besøg værd. 
Dette område tilbyder nemlig alt det over stående. Der er desværre ikke lave parkingsplads, men ikke langt der fra ligger Tommerup boldklub, hvor du kan parkere og gå derover. 
Hvis du vil læse mere om området ved Tallerupsøerne og se hvad der kommer til at ske i fremtiden, kan du læse mere om det her

Verninge mose og Åsemosen – Verninge

I Verninge finder du et stort vådområde på samlet 76 ha. Der er mere end 9 km vandreruter med vekslende natur. Det må siges at være et meget unikt sted og et af de smukkeste steder i Assens kommune.
I den smukke natur kan du også nyde synet af kvæg som går og græsser. De er med til holde græsset nede så du kan nyde områder endnu mere.

Højfyns Friluftscenter – Tommerup

Ved Højfyns friluftcenter holder KFUM Spejderne til. Dette sted ligger i en rigtig flot naturområde med masse af plads til at bevæge sig på. Derudover ligger der en stor bygning, som kan bruges til booke familiesammenkomst, møder eller klassearrangementer. 
Lyder dette spændene kan du læse mere om Højfyns friluftcenter, priserne og bookingen her

FDF Spejder – Tommerup St.

I Tommerup Stationsby. ligger der en stor plads, hvor FDF spejderne holder til. Selve pladsen er til fri afbenyttelse. 
På pladsen er der et kæmpe stort naturområde, med masser af plads til leg. Derudovder ligger der også et madpakkehus, hvor man kan medbringe sin mad. Man skal dog huske af rydde op efter sig selv.
Ønsker man at leje stedet/holde et større arrangement, så skal man lige kontakte FDF spejderne her

Høgsholtskovstien – Tommerup

I Tommerup Stationsby kan du vandre eller løbe på Høgsholtskovstien. Stien er lavet af Hjerteforeningens lokalkomité Assens og Assens Kommune. De kaldes hjertestier. Der findes 6 stk. hjertestier i Assens kommune. Ruterne er 3-5 kilometer lange.
Du kan parker gratis ved P-plads ved Fyrtårnet i Tommerup Stationsby. På stierne kan du gå eller løbe en hyggelig tur.
Du kan læse og se mere om Høgsholtskovstiens rute her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top